Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çınarcık tatile hazır   14.06.2018  
   300 bin turist bekleniyor
   

Marmara’nın önemli turizm merkezi olan Çınarcık Ramazan Bayramı tatiline hazır. Çınarcık’ta hizmet veren işletmeler yaz sezonu ve bayram tatili hazırlıklarını günler öncesinden tamamladı. Çınarcık’ta yazlığı bulunan vatandaşların yanı sıra yabancı ve yerli turistler, gurbetçi vatandaşlar bayram tatilinde Çınarcık’a akın edecek.

 Haber / Foto: YUNUS OZAN SÖYLER

Çınarcık ilçe merkezi başta olmak üzere Koru, Teşvikiye ve Esenköy beldeleri ile denize kıyısı bulunan Kocadere ve Şenköy köyleri turistleri ağırlayacak. Pansiyon ve otellerde rezervasyonların dolmasıyla günlük kiralık dairelerde de talep arttı.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, bayram tatilinin kısa olmasından dolayı Çınarcık’ın bayramda yoğun olacağını söyledi.

 İstanbul’un karşı yakası konumunda olan Çınarcık’ın bayrama hazır olduğunu dile getiren Kurt, “2018 yaz sezonuna girerken Çınarcık’ımız yaza hazırdır. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. Özellikle okulların kapanmasıyla birlikte vatandaşlarımızın burayı tercih edeceğini tahmin ediyoruz. Zaten doluluk oranlarımız hafta sonlarından belli ediyor. Vatandaşlarımız yerlerini ayırttırdılar. Hazırlıklar zaten ona göre yapıldı. Esnafımız ona göre hazırlıklarını yaptı. Bayram tatilinin kısa olması, 3 gün olması İstanbul’un karşı yakası olması tatil açısından kolaylık sağlıyor. Daha farklı bölgeleri vatandaşlarımız tercih etmiyorlar yakın olmasından dolayı. İnşallah bizde ona göre bütün hazırlıklarımızı yaptık. Bütün vatandaşlarımızı Çınarcık’a davet ediyoruz. Çınarcık’ı görmelerini istiyoruz.” dedi.

Tatil yapmak isteyenlere Çınarcık’ı tavsiye eden Kurt, “Mavi bayraklarımız var. Plajlarımız çok güzel. Denizimiz tertemizi havamız çok güzel, yaylalarımız var. bütün Çınarcık’ı gezmelerini söylüyorum. İnşallah burada geçirecekleri zamanlarının çok keyifli olacağını görecekler. İnşallah bu sene 300 binler seviyesinde bir kalabalık bekliyoruz. Önümüzdeki kurban bayramında da 10 günlük sürenin olacağını düşünüyoruz. İnşallah okullar açılana kadar 100 günlük süre içerinde Çınarcık’ımız da yaşayan vatandaşların huzurlu, mutlu sağlıklı bir tatil geçireceklerine inanıyorum.” diye konuştu.

Doğa Pansiyon işletmecisi Murat Demir de bayram için rezervasyonların dolduğunu belirtti.

Demir, “Hazırlıklarımızı bitirdik müşterilerimizin gelemsini bekliyoruz. Onların isteklerine cevap vermek için her şeyi yaptık. 3 gün için Antalya’ya gidilse 1 günü yolda geçecek ama burası İstanbul’a İzmit’e ve Bursa’ya 1 saat mesafede o nedenle tercih ediliyor. Tatil 1 hafta olduğu zaman Ege ve Akdeniz daha çok tercih ediliyor ama kısa zamanda en çok yakın bölgeler tercih ediliyor. Bayram için rezervasyonlar dolu.” şeklinde konuştu.

17 yıldır Çınarcık kum plajda hizmet veren Mawish Beach işletmecisi Osman Barut, tatilcilere daha iyi hizmet vermek için yaz sezonu hazırlıklarına Kasım ayında başladıklarını söyledi.

Çınarcık’ın bayramda yoğun olacağını belirten Barut,  “Çınarcık’ımızı uluslararası eğlence sektöründe hizmet eden bir belde haline getirmeyi düşünüyoruz. Bu yüzden 7 – 8 aydan beri tadilat halindeyiz.  Biz elimizden geleni yapıyoruz. Bütün personelimize cankurtaran eğitimi dersleri aldırdık. Çınarcık’ta mavi bayraklı tek plajız. Güney standartlarının üstünde bir belde olalım, herkes Çınarcık’ı konuşsun isteriz. Kocaeli’ne, İstanbul’a ve Bursa’ya 1 saat mesafedeyiz. Gurbetçi vatandaşlarımızla da konuşuyoruz hepsi bayramda geleceklerini söylüyorlar. Şuan hiçbir pansiyonda yer kalmadığını söylüyor pansiyoncu arkadaşlar. Çınarcık’a daha önce gelenler bilir her taraf yemyeşil gelmeyenleri de bekliyoruz. Yeşil ve mavinin bir arada olduğu Türkiye’deki cennet gibi turizm beldesine sahibiz.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber