Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
  Çınarcık MYO’ya 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında, yeni program   11.10.2018  
   Öztürk sordu, Kalındemirtaş Küçük cevapladı. Geçtiğimiz hafta, Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı MümineKalındemirtaş’a Çınarcık Gazetesi Muhabiri Oğuzhan Öztürk MYO ve Çınarcık hakkında sorular sordu, içtenlikle cevaplar aldı.
   

Oğuzhan Öztürk; ‘Yaz döneminde, Çınarcık MYO’da bir değişiklik ya da yenilik oldu mu?’

Mümine Kalındemirtaş; Yeni bir program açıldı. Medya ve İletişim bölümü olarak, 60’dan fazla öğrenci aldık. Onun dışında çok fazla bir değişiklik olmadı.

Oğuzhan Öztürk; ‘Yeni bölümlerle birlikte şu anki mevcudunuz kaç oldu?’

Mümine Kalındemirtaş; 1. sınıflarda mevcudumuz toplam 704 kişi. Tüm sınıflarda; aktif 1245, pasif 1925 öğrencimiz mevcut. Bunlar tabi, ek kayıt hariç veriler.

Oğuzhan Öztürk; ‘Yeni açılan Medya ve İletişim bölümünden kaç öğrenci aldınız?’

Mümine Kalındemirtaş; Örgün öğretimde 36, ikinci öğretimde 27 olmak üzere toplam 63 öğrenci aldık bu yıl okulumuzda eğitim görecek.

Oğuzhan Öztürk; ‘Öğrencilerin sosyalleşebileceği bir ortam sağlayabiliyor musunuz? Sosyal aktivitelerde, Çınarcık ne kadar yeterli?’

Mümine Kalındemirtaş; Birçok kulübümüz var. Yeni kulüpler için de bize gelen tekliflerin hepsine açığız. Okul içerisinde boş bir alanımız var. Bu alanı da faaliyet ve organizasyon alanı olarak kullanıyoruz. Okulun bahçesi de büyüklüğü nedeniyle çoğu şeye uygun. Spor tesisimiz ne yazık ki yok, ancak önümüzdeki zamanlarda yapılacak. Çınarcık’ta, özel birkaç spor tesisi ve halı sahalar var. KYK’nın yurdu da yapılınca, barınma sorunu da ortan kalktı. Öğrencilerin büyük problemler yaşadıklarını sanmıyorum. 

Oğuzhan Öztürk; ‘Çınarcık’ta yurtlar yeterli mi?’

Mümine Kalındemirtaş; Sadece bizim öğrencilerimiz için yeterli. Ama tabi sadece kız öğrenciler için var. Erkek öğrenciler için henüz yurt yapılmadı. Yurt Kur’a ait bir tane yurt var. Birkaç tane de özel yurtlar ve pansiyonlar var.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber