Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Akdeniz Mutfağı Yalova’ya yayılıyor   11.10.2018  
   Yalova Hilton Gardenn Inn desteği ile Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erasmus + “Akdeniz Ülkelerinde Yeni Bir Balık Mönüsü” projesi İtalya’ ile başlamıştı. Yaygınlaştırma çalışmaları da devam ediyor.
   

Şaban Temuge Mesleki ve Anadolu Teknik Anadolu Lisesi 2017 yılında, Türkiye Ulusal Ajansı aracılığı ile Akdeniz ülkelerinde “Yeni Bir Balık Mönüsü” isimli projeyle başvuru yapmıştı. Proje, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz Akdeniz balık yemekleri ile Avrupa mutfağındaki balık yemeklerinin incelenmesi, öğrencilerin yurt dışında, balık restoranlarında mutfak ve servis elemanı olarak üretim ve sunumunda deneyim kazanmaları üzerine kabul edilen projenin aynı zamanda balık yemeklerindeki kültürel zenginliğe hizmet etmesi bekleniyor.

Yalova Hilton Garden Inn Müdürü Selçuk Kazan; turizm ve otelcilik alanında eğitim gören öğrencilerin mutfak ve servis konusundaki yurt dışı tecrübelerini paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Proje sahibi okulun müdürü Mesut Demirci; ‘Projenin yürütülmesinde öğrencilerin gerçekten çok çalıştıklarını, bu sebeple projenin Türkiye ayağında balık yemekleri üzerine kendilerine destek verecek kaliteli mutfak ve restoranlara, aynı zamanda öğrencilerin eğitimlerini destekleyebilecek tecrübeli personele ihtiyaç olduğunu belirtti. Bu sebeple; “Bizlere destek veren Yalova Hilton Inn Genel Müdürü Selçuk Kazan başta olmak üzere, tüm personele ve Mutfak Şefi Abdullah Erdemir’e özellikle teşekkür ederim” dedi.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber