Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 17 Mayıs 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Diğer
  Çınarcık Halk Eğitim Merkezi 2018-19’a hızlı başladı   31.10.2018  
   Yenilenen idari kadrosuyla Çınarcık Halk Eğitim Merkezi ilk organizasyonunu 30.10.2018 Salı günü saat 14:00’da, Gülkent İlkokulu/Ortaokulu’nun Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.
   

Meme Kanseri farkındalık ayı kapsamında, Bursa Medicalpark Hastaneleri ve Yalova Kanser Hastaları Derneği ile işbirliği yapan Halk Eğitim Merkezi, tüm kursiyerlerine ve katılımcılara kanserle ilgili olarak; erken tanı, tedavi süreci, hasta hakları konusunda bilgiler verildi.

Ayrıca hastalık ve hastane konusunda psikolojik eğitim de verildi. Prof. Dr. Ayhan Kayaoğlu hastalık hakkında, Uzman Psikolog Dilara Kazancı hastalık psikolojisi hakkında önemli bilgiler verirken, Yalova Kanser Hastaları Derneği Başkanı Nurcan Bayar da dernek ve çalışmaları hakkında bilgiler sundu.

Kayaoğlu; “70 yaşından sonra risk, 26/1”

Prof. Dr. Ayhan Kayaoğlu; “20 yaşında bir kadının meme kanserine yakalanma oranı 1837’de1 olarak belirlenmiş. 70 yaşına geldiğinizde ise 26’da 1’e düşüyor. Tabi bu hastalığa yakalanmanızda genler de önemli bir faktör teşkil ediyor. Genlerinizde bu hastalığı taşıyorsanız yakalanma riskiniz artıyor. Erkeklerde de görülen bir hastalıktır bu arada sanılanın aksine. İnsanların vücudunu iyi tanımasını ve ayda bir memesini kontrol etmesini öneriyoruz. Eğer eline yeni bir şey gelire doktora başvurması gerekiyor. Ancak panik halinde değil, kendi vücudunu iyi tanıyarak olmalı bu süreç. Demek ki en çok kullanılan bulgulardan biri ele gelen kitle, diğeri de akıntılar. Eğer akıntı; tek taraflı geliyorsa, sıkmadan geliyorsa ve kanlıysa riski biraz daha fazladır. Akıntı sıkarak geliyorsa ve kan yoksa onların riski daha düşüktür. Yoktur demiyorum, daha düşüktür. Meme ucunun içeri doğru çökmesi de yine önemli bulgulardan birisidir” dedi ve daha birçok önemli bilgiler verdi.

Uzm. Psikolog Dilara Kazancı da Hastanelere ve hastalıklara karşı tutumlarla ilgili çok önemli bilgilendirmeler yaptı. İnsanların hasta olmadan önce ve hastalık sırasında nasıl davranmaları gerektiğini anlattı.

Çınarcık Halk Eğitim Merkezi’nin yeni idari kadrosu, ilk organizasyonlarıyla göz doldurdular

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne; başarılı geçmişi ile tanınan Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Yılmaz getirildi.

Müdür Yardımcılığına; Birçok sosyal organizasyonlardan tanıdığımız Hüdaverdi Aydın İlkokulu’nda Sınıf Öğretmenliği ve Özel Eğitim Öğretmenliği yapan Demet Çeçen ile Kırıkkale’den atanan geçmişte Okul Müdürlüğü yapmış Murat Ünlü 2018-19 eğitim öğretim yılında göreve başladılar.

“Her yerde, herkese eğitim” sloganıyla işe başlayan bu yeni kadroya, herkesin inancı tam. Çınarcık halkı tarafından; “İlk faaliyetinden böyle kapsamlı bir organizasyon yapmaları da bunu tescilliyor” deniyor.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Öztürk

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber