Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Diğer
  AK Parti İlçe Teşkilatı’ndan Başkan Avni Kurt’a cevap   07.11.2018  
   AK Parti İlçe Teşkilatı; geçtiğimiz günlerde halka seslenen ve 4,5 yıllık icraatlarını anlatan Avni Kurt’a, 31.10.2018 Çarşamba günü cevap niteliği taşıyan bir basın açıklaması düzenledi.
   

Açıklamayı, AK Parti Çınarcık İlçe Başkanı Murat Kaya yaptı. Kaya; “Yerel seçimlere adım adım yaklaştığımız bugünlerde, Belediye Başkanları geçen 4,5 yılı değerlendirmek için toplantılar düzenlemektedirler. Yine bu amaçla geçtiğimiz günlerde Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt da bir toplantı düzenlemiştir. Biz de Çınarcık’ta yaşayan kişiler olarak acaba bizim görmediğimiz, bilmediğimiz yatırımlar mı var diye merakla bekledik.

Kaya; “Enkaz edebiyatı devam etti”

Konuşmasının genelinde, icraatlarını anlatmak yerine eski döneme sataşma yapmış ve neredeyse 5 yıl tamamlanmasına rağmen hala enkaz edebiyatından bahsetmiştir. Daha önceki konuşmalarında devraldığı borçla ilgili olarak verdiği rakamların aksine bu sefer borç rakamlarını da artırmıştır. Yol yapmak, temizlik yapmak ve çöp toplamayı büyük belediye hizmeti olarak göstermiştir. Tüm bunlar Çınarcık’ın kayıp 5 yılına mal olmuştur.

Kaya; “Çınarcık sahili rezil durumda”

AK Parti döneminde yapılan büyük hizmetlerin, huzur evinin, yüksekokulun, hastanenin, doğalgazın yanına bile yaklaşılamamıştır. Yine projeleri ve onayı AK Parti döneminde hazırlanan dolgu projesi, geçen süreye rağmen randımanlı bir şekilde başlatılamamış, bugüne kadar yapılan çalışmalar çeşitli şaibelere konu olmuş ve nihayetinde Çınarcık sahili rezil bir duruma gelmiştir.

Kaya: “Her güzel icraata destek vereceğimizi söyledik”

Yapılacak her güzel icraatta, biz AK Parti teşkilatı olarak yerel idarenin yanında yer alacağımızı en başında söylemiştik. Dolgu ile ilgili olarak yeni bir müteahhitle yeniden sözleşme imzalanması hususunda meclisten yetki istenmiş, bu isteğe AK Parti olarak biz de onay verdik. Sözleşme süresinin dolmasına az bir süre kala sözleşme feshedilmiş, belediye tazminat hakkından vazgeçmiş, yeni sözleşme imzalanmış fakat çalışmalar bir türlü netice vermemiştir.

Kaya; “Düğün Salonu yapılacağı söylenmişti”

Seçim öncesi Belediye Başkanının verdiği vaatlere baktığımızda, gerçekleşen bir hizmetin olmadığını görmekteyiz. En son geçtiğimiz kasım ayında düğün salonu inşaatının 2018 nisan ayında başlayacağı belirtilmişti. Bu süreden 5-6 ay geçmesine rağmen hala bir çalışma başlatılmamıştır.

Kaya; “AK Parti hazır, Çınarcık hazır”

Son olarak da 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde biz de 3 belde ve Çınarcık merkez belediyesine talibiz. Bizde olan belediyeleri tekrar almak, olmayanları da AK Parti belediyeciliği ile buluşturmak istiyoruz. Projelerimizi şimdiden hazırladık. Adayımızın açıklanmasıyla hepsini anlatacağız. Halkımızın sandıkta en doğru kararı vereceğine güvenimiz tam. AK Parti hazır, Çınarcık hazır” dedi.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber