Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Meslek lisesi öğrencileri ailelerle buluştu   17.04.2019  
   Çınarcık Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 16 Nisan 2019 saat 10.00’da ‘Meslek lisesi öğrencileri ailelerimizle buluşuyor’ projesi kapsamında Koru Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.
   

  ‘Meslek lisesi öğrencileri ailelerimizle buluşuyor’ projesi kapsamında Koruköy Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Çınarcık Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, vatandaşların kilosunu, tansiyonunu ve şeker değerlerini ölçerek projeye destek verdi.

Sarıbaş ‘Sağlıkta şiddete hayır’

 Çınarcık Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Neriman Sarıbaş gazetemize yaptığı açıklamada, ’Meslek lisesi öğrencileri ailelerimizle buluşuyor projesi bir toplum hizmetidir. 12. sınıf öğrencilerimizle beraber bu yola çıktık. Toplam 26 öğrenci ile bu projeyi yapıyoruz. Geçen sene ilkini yapmıştık ve bu sene 2.’sini yapıyoruz.

  Bu projenin amacı bölümlerimizi tanıtmak ve ‘Sağlıkta şiddete hayır’ demek. Sağlık personellerine yapılan şiddetleri kınıyoruz.

  Beslenmenin ve anne sütünün öneminden bahsetmek istiyoruz. Vatandaşımızın tansiyonunu, şekerini ve kilosunu ölçüyoruz, sıkıntılı bulduklarımızı hastanelere yönlendiriyoruz, bilgilendirerek sağlık eğitimi veriyoruz.

  Geçen sene ilkini yaptığımız bu uygulama vatandaşlarımızdan olumlu geçti. Bu sene havalanın soğuk olması, olumsuz etkiledi. Yine de vatandaşlarımız bu konuya duyarlı oldular. Kendilerine teşekkür ediyoruz’ diye konuştu.

Sarıbaş ‘1000’e yakın mezun öğrencimiz bulunuyor’

 Sarıbaş Çınarcık Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında ise ‘Okulumuz 2008 yılında kuruldu ve yaklaşık olarak 1000’e yakın mezun öğrenci verdi. Şu an da okulumuzda 348 öğrenci bulunuyor ve Yalova’da devlete bağlı tek sağlık bölümü olan okuldur. Öğrencilerimiz 3 bölümde; hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve sağlık bakım teknikeri eğitimleri alıyorlar’ dedi.   

Sağlık Bakanlığı da okulumuzdan mezun olan öğrencilere kadro açmaya başladı. Mezun olan öğrencilerimiz üniversitede sağlık ile ilgili bölümlere girerken üniversite sınavında ek puan alıyorlar ve Sağlık Bakanlığı’nın çeşitli hastanelerinde bu yıldan itibaren görev almaya başladılar’ ifadelerine yer verdi.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber