Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Başkan Karademir’le Çınarcık ilçesini konuştuk   05.12.2019  
   Çınarcık Anadolu Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Naim Karademir, Çınarcık ilçesinde 1 yıl önce kurulan derneğin çalışmaları hakkında gazetemiz imtiyaz sahibi Ayhan Polat’a bilgiler verdi.
   

Dernek yönetimini oluşturan isimlerin doğu illerinden Çınarcık ilçesine göç eden vatandaşlardan oluştuğunu söylen Karademir, ‘’Çınarcık ilçesine bir asır önce gelip yerleşen vatandaşlarımız da yönetimimizde yer alıyor. Bir yıl içinde 150 üyeye sahip olduk. Üye çalışmalarımız halen sürüyor. Bu sayıyı 1000’lere taşımayı hedefliyoruz. Muş, Diyarbakır, Sivas, Gaziantep, Bursa, Yalova Çınarcık ilçesinden üye arkadaşımız var. Anadolu’dan gelen hemşerilerimiz geneli esnaftırlar. Aralarında müteahhitlik yapan ve bir çok sanatkarda var.  

Karademir; “35 yıl önce Çınarcık’a geldim’’ 

Başkan Karademir, Çınarcık ilçesine yıllar önce geldiğini söyleyerek; ‘’35 yıl önce Çınarcık ilçesine öğretmen olarak geldim. 7 kardeş Çınarcık ilçesinde ikamet ediyoruz. Ben öğretmenlikten emekliyim. Diğer kardeşlerim esnaftırlar.”

Karademir; ‘’Amacımız, Anadolu’daki kültürleri yaşatmak’’

Karademir sorulan sorulara; ‘’Bizim Dernek Tüzüğümüzün 1. maddesinde, Anadolu’daki kültürleri yaşatmak var. Maddi imkanları elverişli olmayan vatandaşlarımızın; kına gecelerine, nişanlarına, sünnetlerine her tür sosyal etkinliklerine dernek binamızda ev sahipliği yapıyoruz. Özellikle cenazelerin taziyeleri, 1 yıldan beri derneğimizde kabul ediliyor.  

Çınarcık ilçe nüfusunu oluşturanlar, ağırlıklı olarak Diyarbakır, Muş, Bitlis, Samsun’dan göç eden hemşehrilerimizdir. İlçede en çok Bitlisli vatandaşımız ikamet etmektedir. İlçede Bitlisliler, Samsunlular mahalleleri var.” 

Karademir; ‘’Çınarcık ilçesini iyi yönetemedi’’

Çınarcık ilçesinin toplamı 35.000, merkezde ise 25.000 nüfus var diyen Başkan Karademir; ‘’Artık insanlar Çınarcık ilçesine kışın da yerleşmeye başladı. Burası bir turizm kenti. Ben 35 yıldır bu ilçedeyim hiçbir siyasetçi Çınarcık ilçesini iyi yönetemedi. Çınarcık Belediyesini bildim bileli hep borçlu ve hep sıkıntılı. Çınarcık Devlet Hastanesi, Çınarcık Meslek Okulu ve doğalgaz, merkezi hükümetlerin getirdiği hizmetlerdir.”

Karademir; ‘’Uluslararası zincir marketler esnafı mahvetti’’ 

‘’Çınarcık ilçesinin ekonomisini, özellikle esnafı uluslararası zincir marketler mahvetmiş durumda. Şu an Çınarcık ilçesinde tam 34 tane market zinciri var. Toplamda 70, 80 kişiyi anca istihdam edebilen bu marketlerden yerel esnaflarımız çok şikayetçi. Çınarcık ilçesinde esnaf kalmadı. 34 market zincirinden 30’u gün de ortalama 10.000 liradan her gün 3 milyon TL’yi Çınarcık ilçesinin dışına taşıyor. Çınarcık ilçesine bu para girmiyor ama, bu marketlerin çöplerinin temizliği bize kalıyor. Yazın Çınarcık ilçesinde nüfus 300, 500 bini buluyor. 

Karademir; ‘’Çınarcık ilçesinin makyaja ihtiyacı var’’  

‘’Çınarcık Belediyesi’nin yapacağı en iyi hizmet, Çınarcık ilçesine her gelen insanın para bırakmasını sağlayacak altyapıyı sağlamasıdır. Burada otel yok. Doğru dürüst birkaç tane lokanta yok.  

İstanbul ile Çınarcık ilçesinin ulaşımının sürekli yapılması öneriyoruz. Eskiden İstanbul’dan vapurlar dolu gelip gidiyordu. Şimdi yakıt pahalı, bir de İDO Çınarcık ilçesine istenilen sayıda  seferler yapmıyor. Çınarcık ilçe turizmine en çok katkı sağlayan elit kesim, 1999 Marmara Depreminden sonra ilçeyi terk etti. Çınarcık ilçesinin makyaja ihtiyacı var. Çınarcık Belediyesi’nin birkaç projeyi hayata geçirilmesi gerekiyor.’’ dedi. 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber