Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Hattat Samiye Aksan’dan festivale destek   20.07.2018  
   Türkiye’nin önemli kadın hattatlarından olan Samiye Aksan, bu yıl 14’üncüsü 20 – 22 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Altın Çınar Festivaline eserleriyle destek oluyor.
   

Son yıllarda yaşamını Çınarcık’ta sürdüren Hattat Samiye Aksan, evinin bir odasında oluşturduğu kişisel atölyesinde eserlerini yazmaya devam ediyor. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Türkiye’nin önemli bir değeri olan Hattat Samiye Aksan’ı evinde ziyaret etti. Hat sanatını evinin her köşesinde yer verdiği eserleriyle Başkan Avni Kurt’a tanıtan Aksan, 14. Altın Çınar Festivali’nde sergileyeceği 17 adet eseri Başkan Avni Kurt’a tanıttı.

Türkiye için önemli bir değerin Çınarcık’ta yaşıyor olmasından dolayı onur duyduğunu belirten Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Her insan öğretmen olur, ancak herkes sanatçı olamaz.’ sözünün ne kadar doğru olduğunu, yarattığı eserlerle bir kez daha anlamamızı sağlayan Hattat Samiye Hanım’a misafirperverliğinden dolayı ve Altın Çınar Festivali’nde bu değerli eserlerini sergileyeceği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hattat Saime Aksan da Başkan Avni Kurt’a ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, günün anısına bir eserini hediye etti.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber