Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Siyaset
  Kurt, ‘Hakkımı helal etmiyorum”   21.01.2019  
   Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda Çınarcık Belediye Başkan Adayı, Çınarcık Belediye Başkanı da olan Avni Kurt oldu.
   

  Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, CHP Yalova Belediye Başkan Adayları tanıtım toplantısında tezahüratlar eşliğinde konuşmasını yaptı.

  Kurt, “Kaybetmeyeceğiz, Yalova’daki 14 belediyeyi de kaybetmeyeceğiz. İşte o zaman Yalova’nın ne kadar güçlü olduğunu, Cumhuriyet’in kalesi olduğunu herkes görecek.    

  Projelerimi getirmedim, çünkü aday tanıtımı, arkadaşlarımız birbirinden değerli, çok başarılılar, benim söylemek istediklerim var. Bir Belediye Başkanı olarak göreve geldiğim günden bugüne kadar yaşadıklarımı bir ben bir de Allah bilir. Öyle kolay değil belediye başkanı olmak. O yükü bu omuzlarda taşımak kolay değil. Ben aday olduktan sonra annem bana demişti ki, ‘Oğlum sen korkma, bu omuzlar bütün yükü taşır’ demişti.

  Türkiye’nin en borçlu ilk on belediyesinden biriydi Çınarcık Belediyesi. Oran olarak. İç İşleri bakanlığı mali idarelerden aldığım rakamlar olarak. %256 borçlanma oranıyla aldım o belediyeyi. Şube Müdürü, “Oğlum bundan önce ne iş yapıyordun?” dedi. “Esnaftım” dedim. “Oğlum sen manyak mısın belediye başkanı oldun” dedi. Bu belediyenin bütçesiyle bu borçla hizmet veremezsin, üzülürsün. Genç bir insansın” dedi. Ben bunu başarabilirim, o güç bende var. Tebessüm gösterdi, ‘Uğrarsın’ dedi. Gittiğim de uğradım, rakamlara baktı, ‘Tebrik ediyorum, mucizevi bir olay’ dedi. İşte bu çalışmak, çalışmak, çalışmak… Çınarcık kolay bir yer değil, 42 sene sonra Cumhuriyet Halk Partisi Belediye aldı. Aldık; çünkü bize yakışan oydu, çok aydın bir kentti. Rahmetli babamın bir lafı vardı. ‘Zor kazanılan kolay kaybedilmez’ kaybetmeyeceğiz.

  Diyorlar ki Yalovalı 2 milletvekili AK Partili, olabilir, 8 aydır milletvekililer, bu memlekete ne yaptılar? Çınarcık’a ne yaptılar?

  Bana diyorlar ki Yalova’da herkes proje üretiyor, bir tek Çınarcık üretmiyor diyorlar. Arkadaşlar, samimi olarak ifade ediyorum çok ciddi proje üretiyoruz. Ankara’ya yolluyoruz; ama Ankara’ya giderken Yalova’ya uğramak gerekiyor, il müdürlükleri var. Ankara’ya direkt bakanlıklara yollayamıyorum. Bütün projelerim il müdürlüklerinde saklanıyor. Ondan sonra milletvekilleri çıkıyor, diyor ki bize proje gelmiyor.

  Yazıklar olsun, hakkımı helal etmiyorum. Çalışana hakkını vereceksin” dedi.

Haber/fotoğraf: Yasemen Yeter

 

 

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber