Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Gürel, ‘Dolgu Projesi’ üzerinden eleştirdi   11.05.2022  
   Cumhuriyet Halk Parti Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’Bitmeyen Çınarcık Sahil Dolgu projesinin üstündeyiz. Yıllardır süren ve bir türlü bitmeyen bu dolgu ve alanı, Turizm ilçesi Çınarcık’a yakışmayan bir görüntü sergiliyor.’’ Dedi.
   

Gürel, ‘’Yıllarca bir tane çivi bile çakılmadı’’

Başkan Gürel açıklamasını sert eleştirilerle sürdürdü; ‘’Sürekli olarak; toz, toprak ve kirlilik yaratan bu proje, esasında 2007 yılında AK Partili Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan’ın Belediye Başkanı iken onaylanmıştı. 2007’den 2014’e kadar bu projenin hayata geçmesi için bir tane çivi bile çakılmadı. 2014’ün başlarında bir protokol yapıldı. Mahalli Seçimlere 3-4 ay kala göstermelik olarak, bakan geldi. ‘Müthiş Proje’ diye bir protokol yapıldı.

Gürel, ‘’Ruhsatsız açılışı yapılan bir proje olarak kaldı’’

AK Parti’nin en güçlü olduğu 7-8 yılda bu proje sadece ruhsatsız açılışı yapılan bir proje olarak kaldı. Daha sonra göreve CHP’li Belediye Başkanı Avni Kurt geldi. Konuya detaylı olarak bakıldı. Protokol yenilendi. Hukuki yasaklar getirdi. O zaman, iki yıllık süre verildi projenin tamamlanması için. Bu süre zarfında müteahhit dolguyu bitirmedi. Dolgu projesi tekrar iptal edildi. İhaleyi alan firma da dolguyu sürecinde projeyi tamamlayamadı. Mevzuat gereği, yasal işlemler yapıldı, cezalar kesildi ve dolgu projesi şu anki hali ile kaldı. Zamanında yapılsaydı, devlettin kasasından para çıkmadan yapıla bilinecekti. Bu amaç doğrultusunda olabildiğince mücadele edildi CHP’li Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt’un Başkanlığı döneminde.

Gürel, ‘’Büyükgümüş, ‘büyük müjde’ diye vermişti’’

Daha sonra AK Partili Numan Soyer Çınarcık Belediye Başkanlığı görevine geldi. Ulaştırma Bakanlığı Dolgu Projesini, yatırım programına aldı. Hatta o dönem Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, ‘büyük müjde’ diye vermişti bu konuyu. Bir defa daha ihalesi yapıldı Dolgu Projesi’nin. Fakat ne komiktir ki, bu ihaleyi de 25 yıldır Yalova-Armutlu yolunu bitiremeyen firma aldı. Çok ilginç, bu ihaleyi o firmaya nasıl verdiler, onu da bilmiyoruz. Hala dolgu projesi bitirilemiyor.

Gürel, ‘’Eğer Soyer, ‘Benim gücüm yok’ diyarsa, biz çözeceğiz’’  

Bu bağlamda, ilk önce Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’e sesleniyorum. AK Partili Belediye Başkanısın. AK Partili Milletvekillerin var. Devlet, hükümet her şey AK Parti’nin elinde. AK Partili Belediye Başkanları genelde, devletin projelerinde bile boy boy fotoğraflar çektirip, sanki kendileri o projeleri ceplerinden yapıyorlarmış gibi havalı fotoğraflar çektirmeyi meziyet edinenlerdir. Bir AK Partili Belediye Başkanı olarak, AK Partili Bakana, Cumhurbaşkanına, ‘Ne için Çınarcık’ta bu proje yapılamıyor, bitmiyor. Hemen müttehittini değiştirin. Turizm ilçesi Çınarcık’ı bu halde bırakmayalım’ diye baskı yapmadığından dolayı eleştiriyorum. Soyer’in Dolgu projesine hemen müdahale etmesini bekliyorum. Eğer Soyer, ‘Benim gücüm yok’ diyarsa, CHP iktidara geldiğinde yaklaşık 2 yıl sonra yapılacak yerel çekimlerde, bizim belediye başkanımız bu sorunu hemen çözecektir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının yönetiminde, bu sorunu biz çözeceğiz.

Gürel, ‘’Senin yerinde ben ya da başka bir CHP’li olsaydı, elli kere bu sorunu çözerdik’’

Bir sözüm de Ahmet Büyükgümüş’e olacak. Hem Çınarcıklısın, hem AK Partinin MYK’dasın. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok iyi tanıyor, yanı başındasın. Bunlara rağmen, Çınarcık Dolgu Projesi ve buna benzer sorunların çözümünde, neden yoksun. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarda olsaydı, senin yerinde ben ya da başka bir Cumhuriyet Halk Partili olsaydı, elli kere bu sorunu çözerdi.  

Gürel, ‘’Bu nasıl turizm ilçesi, yakışıyor mu’’

Çınarcık halkı, lütfen size gerçekten kimin hizmet ettiğini, kimin hizmet edemediğini bütün kaynakları edinmiş olmasına rağmen iyi görün. AK Parti’nin bu kadar gücü ve imkânı varken, bu ülke için 20 yıldır hiçbir şey yapamadığı ortadadır.

Hesapta biz burada turizm merkeziyiz. Marmara’nın incisiyiz. Çınarcık’ın girişinde, doğru düzgün bir görsel, bir peyzaj çalışması yok. Sokaklarında peyzaj, Bina düzenlemesi yok. Bu nasıl turizm ilçesi, yakışıyor mu? Şu toz, toprak yıllardır turizm ilçesi Marmara’nın incisi Çınarcık’a söz konusu. Bunda Çınarcık Belediyesinin de Yalova milletvekillinin de il başkanın da hükümetin de bakanlığın da hepsinin suçu var. Recep Tayyip Erdoğan ne kadar Çınarcık’ı sevmiyorsa da Kemal Kılıçdaroğlu o kadar seviyor.

Gürel, ‘’Çınarcık halkı yalnız değil, sahipsiz değil’’

AK Parti Milletvekilleri, il başkanları, yerel yöneticileri ne kadar Çınarcık’ı sevmiyorsa, Cumhuriyet Halk Partili yöneticiler Çınarcık’ı seviyor. Çınarcık halkı yalnız değil, sahipsiz değil. Biz, Çınarcık’a sahip çıkacağız ve her sorununu dile getireceğiz. CHP iktidarında bunların hepsini 3-5 ayda çözmeyi taahhüt ediyoruz. Çınarcık Dolgu Projesini de göreceğiz, ne zaman bitiyor nasıl bitiyor. Bittikten sonra ne olacak? Güvenliği, aydınlatması, kullanılması nasıl olacak? Üzerinde neler yapacak?

Tekrar uyarıyorum, Çınarcık’ın üzerine düşün. Çınarcık sahipsiz değildir. Seçimlerde Çınarcık halkı, hesabını sorar sizlere.’’ Şeklinde eleştirilerini sonlandırdı.

                                                                                    

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber